Köpa Däck

När du köper nya däck till din bil  från oss - bjuder vi på montering!

EN LITE BÄTTRE DÄCKAFFÄR…

Hos oss hittar du både däck och kompletta sommar- och vinterhjul

Vår personal är kunnig och vet vilka däck som passar din bil bäst. Vi byter dina däck snabbt och enkelt medan du väntar.
Eller varför inte låta oss byta dina däck när bilen ändå är inne på service?

Mer än bara däck

Hos oss hittar du allt under ett tak. Allt för att det ska vara enkelt och smidigt för dig som kund. När däcken är bytta tvättar vi av dem och förvarar dem i vårt däckhotell tills nästa gång det är dags att skifta. Behöver du nya fälgar till dina däck ordnar vi det genom vårt samarbete med OCL Brorssons. Hittar du inte din fälg där, anpassar vi självklart modellen efter dina önskemål.

Däckhotell

Att förvara däck kräver mycket utrymme och en del jobb. Checka istället in dina däck hos oss så förvarar vi dem åt dig. Vi erbjuder allt från enklare förvaring till komplett omhändertagande.

Vikten av rätt förvaring

Kompletta hjul ska helst förvaras hängande eller liggande och bör torkas och rengöras ordentligt innan du ställer undan dem. Dessutom bör de snurras 1/4 varv en gång i månaden för att behålla rätt balansering och förvaras på sval, mörk och ventilerad plats. Låter det krångligt? Då kan du välja en enklare lösning: Lindgren Bil’s däckhotell.

Kontakten mellan däck och väg är stor som en handflata – Välj rätt däck!

BRA  ATT  VETA  OM  DÄCK

Rätt däck till DIN bil

Bilar från och med 1996 års modell har ett så kallat helbilsgodkännande man bör följa. De däck- och fälgdimensioner bilen är godkänd för anges i registreringsbeviset samt i bilens instruktionsbok. Anges inte några alternativ går det bra att under eget ansvar byta till en annan dimension.

Däck-storlek

205/55 R16 82 T är däckdimensionen. Siffrorna 205 står för däckets bredd i millimeter, medan 55 talar om däckets profil i förhållande till bredden. Siffran anges i procent. Är profilen lägre än 55 brukar man tala om lågprofildäck. R16 talar om fälgstorleken i tum medan 82 är däckets belastningsförmåga (vilken tyngd däcket tål). T står för hastighetsklass.

Hastighetsklasser

N = 140km/h
P = 150km/h
Q = 160km/h
R = 170km/h
S = 180km/h
T = 190km/h
U = 200km/h
H = 210km/h
V = 240km/h
Z = 240km/h + W = 270km/h
Y = 300km/h

Datummärkning

 Nya däck som lagrats rätt åldras inte nämnvärt de tre första åren. Vill man ha de senaste tekniska landvinningarna köper man ett så nytt däck som möjligt. Siffersträngen ”0711” kallas DOT-märkning och står för tillverkningsvecka (07) och år (11) däck med endast tre siffror är äldre än år 2000. Däckets åldrande accelererar när det används, längre än 6-7 år bör ett däck inte rulla även om mönsterdjupet är bra.

Snåla inte

Däcken är bilens enda kontakt med vägen. En aldrig så bra bil blir inte bättre än däcken den rullar på. Det finns stora skillnader mellan däckverkstäder. Anlita Lindgren Bil – en däckverkstad som existerar året om.

Att köpa rätt däck till bilen kan vara avgörande för din säkerhet. Vi svarar gärna på Dina frågor.

Back to top
Ring oss