Handtvätt

HANDTVÄTT – EN SKONSAM TVÄTT AV DIN BIL

HÄR KAN DU SE VAD SOM HÄNDER I VARJE STEG:

1-avfettning

AVFETTNING

Först av allt går bilen igenom en avfettningsbåge. Det är viktigt att vi löser upp all smuts så att vi kan spola bort alla hårda partiklar innan vi berör lacken. För att inte skapa rinnmärken sprayas avfettningen på hela bilen samtidigt.

2-verkningstid

VERKNINGSTID

Efter avfettningen sprayats på, måste den få verka. Viktigt är att avfettningen inte torkar in, samtidigt som det är viktigt att den får sitta på en stund. Tiden varierar beroende på säsong och temperatur.

Biltvätt Nacka Värmdö.

HÖGTRYCKSSPOLNING

Innan vi berör bilen spolar vi bort alla hårda partiklar från lacken. Då minimerar vi risken för repor. Vi använder ett högt flöde och ett medelhögt tryck i våra högtryckspistoler. Detta för att inte skada känsliga lacker.

Biltvätt avfettning Nacka Värmdö.

AVFETTNING FÖR HAND

Efter högtrycksspolningen uppstår ett kritiskt läge. Bilen är fortfarande relativt smutsig, så för att inte göra repor i lacken är det är helt avgörande att beröra lacken så skonsamt som möjligt.
Därför lägger vi på kallavfettning för hand, med en supermjuk och skonsam svamp. Och vi är ytterst noggranna med att bara svampa i bilens riktning.
Kallavfettningen lägger vi bara på när det behövs och då så lite som möjligt. Det förstör nämligen lackskydd och vax om man är alltför generös med mängden.
När du väljer en Guldtvätt så tvättar vi även fälgarna med kallavfettning. Dessutom kallavfettar vi hela bilen två gånger. Detta för att vara helt säkra på att få bort all tjära och asfalt. Självklart använder vi en separat kallavfettningssvamp till fälgarna.

 

Biltvätt Nacka Värmdö Gustavsberg.

INSEKTSBORTTAGNING

Insekter kan vara förrädiska för lacken. Beroende på vilken säsong det är och vilket tvättprogram du valt, så använder vi oss av en kombination av insektsborttagningsmedel och högtrycksspolning för att tvätta bort dem. Oftast fastnar de på grill, huv, backspeglar och framruta. Och när man tvättar dessa områden gäller det att vara oerhört försiktig, eftersom de är utsatta både av kollisioner med insekterna och stenskott, vilket gör att lacken i värsta fall kan spricka upp och flagna när man spolar. När vi lägger på insektsborttagningsmedlet använder vi en mjuk tvättsvamp. I guldtvättprogrammet ingår dubbelt så mycket insektsborttagning som i bastvätten.

Handtvätt av bil, Nacka Gustavsberg, Värmdö.

SCHAMPONERING

Automatiska borstar är jättebra i en biltvätt, så länge de är gjorda av ett mjukt material och inte binder något grus och smuts. Men de kommer inte åt överallt. Därför schamponerar vi för hand på de ställen där borstarna inte kommer åt. Till exempel runt backspeglar, under vindrutetorkare, baklucka, runt lister och andra skrymslen.
På stora, platta ytor, t ex huv, tak och sidor, är de automatiska skumborstarna både effektivare och skonsammare än en handtvätt. Främst tack vare att de arbetar med lågt tryck och med stora mängder vatten och schampo.
Viktigt i det här steget är att vi arbetar snabbt och effektiv. Har bilen börjat torka ökar friktionen mellan svamp och lack, vilket innebär att det blir lättare att göra repor.

Vi svarar gärna på frågor gällande bilvård!

Back to top
Ring oss